POZOR - oprava k tématu "Kdo bude startovat v Itálii na květnovém MS belgických ovčáků?"

06.03.2012 20:30

Díky laskavému upozornění pozorného čtenáře, za které touto cestou ještě jednou velmi děkuji, přináším nové informace k tématu "Kdo bude startovat na FMBB 2012" (text byl na web publikován 28. 1. 2012).

V textu jsem se informovala o situaci okolo reprezentace na mistrovství světa všech plemen tako:

Máme sice reprezentační kritéria stanovená Mondioring klubem ČR, ale na loňském mistrovství světa startovala za ČR závodnice, kterou klub nenominoval. Tato poněkud speciální situace se v září 2011 řešila v rámci zasedání SMCU/FCI. V zápisu je k tomoto tématu uvedena informace, kterou lze vyložit asi takto:

Z ČR nebudou akceptovány dva týmy a pokud se Češi nedohodnou na jednotné reprezentaci, o tom, kdo bude startovat, rozhodne organizátor, který přihlédne k výsledkům ze závodů posuzovaných rozhodčími jmenovanými a uznávanými FCI.

Vzhledem k tomu, že angličtina anglického originálu je poněkud originální, raději si tento výklad ověřte sami, případně si stáhněte celý dokument, kde najdete i francouzskou verzi. Tady je ta anglická:

Front at the confused situation of the Czech Republic it was confirmed that we can’t accept two teams and if they are not agree who’s coming it’s up to the organiser according with the section who will proceed at the selection with the correct results in the work book trials who were judging by judges named and recognised FCI.

 

Následně jsem nadnesla:

Takže otázka asi spíš stojí takto: Jak se bude rozhodovat o tom, kdo by mohl jet na květnové FMBB? Co mají závodníci dělat? Dokážou se Češi dohodnout? Přihlášky na FMBB jsou už na webu dostupné...

 

Jenže pes je zakopaný ještě někde jinde, na což mě právě - a zcela správně - upozornil onen pozorný čtenář: zatímco MS všech plemen spadá pod SMCU/FCI, MS belgických ovčáků organizuje FMBB (Fédération Mondiale du Berger Belge).  Z toho vyplývá, že výše citované usnesení se pravděpodobně květnového FMBB 2012 netýká. Zkrátka MS plemene je záležitostí chovetelského klubu.


A tak organizace, které by mohly mít informace jsou: KCHBO, CMC a nebo rovnou FMBB. Mondioring klub ČR není členskou organizací FMBB.


Poslat přihlášku je možné do 2. dubna, a to prostřednictvím webu zde.  Startovné stojí 100 eur.