Máme tři nové figuranty s licencí

28.08.2011 14:06

 

V sobotu 27. srpna 2011 pořádal Mondioring klub ČR zkoušky uchazečů o licenci českého národního figuranta podle zkušebního řádu Mondioring. V historii českého mondioringu se tak stalo podruhé. Poprvé to bylo letos v únoru. Zkoušky se konaly v ZKO Bystrovany u Olomouce a na starosti je měl Roman Vala, předseda výcvikové komise MK ČR.

 

Licenci získali všichni účastníci zkoušek, tj. Radim Kelar, Martin Štěrba a Pavel Urban. V současnosti tak je celkem 7 figurantů s národní mondioringovou licencí. Jejich kompletní seznam najdete v nově přidané sekci Figuranti.

 

A co bylo součástí zkoušek? Nejdříve proběhlo teoretické proškolení zaměřené hlavně na práci figurantů, pak adepti skládali písemný test, fyzické testy (člunkový běh + běh na1000 m) a praktickou zkoušku. Zkoušky se natáčely na video, záznam je k dispozici u MK ČR.

 

Uvolněná atmosféra panovala na startu běhu na 1000 metrů, pro který byl časový limit 5:30 min. Skoro všichni se přišli podívat, jak to chlapi zvládnou. Zvládli, s rezervou. "Vítězný" čas Martina Štěrby byl 4:09.

 

Jste zvědaví za jakých podmínek je možné licenci získat?

Podívejte se sem :-)